Πέντε βότανα που διώχνουν τις μύγες!!

Έτσι όπως έχει ζεστάνει ο καιρός, δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών μας.

Περιμέναμε γι αυτό όλον τον χειμώνα και αρκετή από την άνοιξη!

Όμως αυτές οι πρώτες ζεστές ημέρες μας φέρνουν και κάποια δυσάρεστα μικρά μικρά 
προβλήματα.. Έντομα!!

Κουνούπια, μυρμήγκια, σφήκες και το πιο αηδιαστικό όλων.. Μύγες!!


Οι μύγες είναι παντού. Καταστρέφουν ένα όμορφο γεύμα στο μπαλκόνι και την ηρεμία μας, όταν πάνε και κάθονται πάνω στα φαγητά μας!

Οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται συνήθως σε χημικές λύσεις. Όταν όμως υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια στο χώρο μας; Θέλετε να είστε περικυκλωμένοι από χημικά εντομοκτόνα όλο το καλοκαίρι;


Υπάρχουν πιο ασφαλείς, φυσικοί τρόποι για να απωθήσουμε τις μύγες.
Και μην υποτιμάτε τη δύναμη των φυσικών λύσεων έναντι των χημικών. Οι πιο πολλές λύσεις από βότανα είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, αποτελεσματικές από τους χημικούς τους αντιπάλους των ραφιών.

Θα πρέπει μόνο να δείξετε προσοχή μήπως τυχόν κάποιο απ τα μέλη της οικογένειάς σας ή κάποιος φίλος που περνάει πολύ χρόνο σπίτι σας έχει αλλεργία σε κάποια από αυτά. Λίγη κοινή λογική και λίγο διάβασμα θα σας βοηθήσει να ελέγχετε με φυσικό τρόπο τις μύγες στο σπίτι σας το καλοκαίρι.

Οι περισσότεροι από μας δεν συνειδητοποιούν πόσες 100% φυσικές λύσεις υπάρχουν για διάφορα καθημερινά προβλήματα κι έτσι απλά αρπάζουν το πρώτο χημικό που θα βρουν στο ράφι. Υπάρχουν πολλά βότανα που απωθούν φυσικά τις μύγες και θα σας παρουσιάσουμε τα πέντε πιο αποτελεσματικά.

Βασιλικός (Occimum basilicum)
Βασιλικός (Occimum basilicum)
Όσοι ξέρουν από βότανα και αρωματικά φυτά ξέρουν ότι ο βασιλικός χρησιμοποιείται κυρίας στη μαγειρική. Είναι εύκολο να το καλλιεργήσει κανείς και μυρίζει μεθυστικά. Οι άνθρωποι λατρεύουν το βασιλικό.. οι μύγες όμως τον απεχθάνονται! Ο βασιλικός διώχνει τελείως τις μύγες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να φυτέψετε βασιλικό στην εξώπορτα σας. Αν έχετε κάποιον εξωτερικό χώρο μπορείτε να φυτέψετε σε όμορφες γλάστρες βασιλικούς και στα μπαλκόνια και σε μικρότερες γλάστρες πάνω στα τραπέζια είτε στον κήπο είτε στη βεράντα.

Δάφνη Απόλλωνος (Laurus nobilis)
Δάφνη Απόλλωνος (Laurus nobilis)
Άλλο ένα αρωματικό που αγαπούν οι μάγειρες ανά τον κόσμο. 
Τι καλύτερο αρωματικό τελείωμα από μερικά φύλλα δάφνης στο ψητό κατσαρόλας!! Και φυσικά οι μύγες τη μισούν! Όπως επίσης τη μισούν, οι ψαλίδες, τα σκαθάρια και οι σιταρόψειρες. 

Φυτέψτε δάφνη σε γλάστρα ή στον κήπο για να αποτρέψετε κατά πολύ αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα.

Λεβάντα (Lavandula stoechas)
Λεβάντα (Lavandula angustifolia, Lavandula stoechas)
Η λεβάντα είναι το απόλυτο βότανο χαλάρωσης. Το άρωμα και τα έλαια της χρησιμοποιούνται σε χαλαρωτικά αφρόλουτρα και τα φύλλα της διώχνουν το σκόρο και δίνουν ένα ευχάριστο άρωμα στα ρούχα. 

Οι μύγες βέβαια δεν εντυπωσιάζονται από τη λεβάντα. Κρεμάστε αποξηραμένη λεβάντα σαν διακοσμητικά στο σπίτι και θα μειώσετε κατά πολύ τον πληθυσμό των μυγών που σας ενοχλούν!

Θηρανθεμίς (Tanacetum vulgare)
Θηρανθεμίς (Tanacetum vulgare)
Δεν είναι γνωστό βότανο όπως τα προηγούμενα, όμως χρησιμοποιούταν σε αρχαίους χρόνους ως σκόνη για τις καθαριστικές του ιδιότητες. Είναι ένα πολύ ωραίο φυτό που μοιάζει αρκετά με τους κατιφέδες. Όμως έχει την ιδιότητα να απωθεί τις μύγες, τα μυρμήγκια, τους ψύλλους και τους σκόρους και επίσης αποτρέπει και τα ποντίκια!


Φλισκούνι (Mentha pulegium)
Φλισκούνι (Mentha pulegium)
Δεν το λένε τυχαία mosquito plant στην κοινή αγγλική! Είναι το πιο ευπροσάρμοστο από τα βότανα. Ανήκει στην οικογένεια της μέντας και απωθεί τις μύγες, τα κουνούπια και τους ψύλλους. Ωστόσο, όταν φυτευτεί στον κήπο σας ή σε γλάστρα στο μπαλκόνι σας, και ίσως λίγο πιο συγκεκριμένα γύρω από τα θεμέλια του σπιτιού σας, αυτό το πολύ ενδιαφέρον βότανο μπορεί ακόμη να απωθήσει ποντίκια και μυρμήγκια! Μ' ένα σμπάρο 5 τρυγόνια!



Όταν επιλέγετε πιο φυσικούς τρόπους στη ζωή και στο σπίτι σας μπορείτε να είστε ήσυχοι πως η οικογένεια σας θα είναι ασφαλής από επικίνδυνα χημικά και τις περίεργες παρενέργειες τους. 

Υπάρχει μια φυσική εναλλακτική σχεδόν για κάθε χημικό που χρησιμοποιούμε για εντομοκτόνο, καθαριστικό και πολλά άλλα χημικά του σπιτιού. 

Λίγο διάβασμα και λίγη προσοχή μπορεί να έχει μακροχρόνια ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία της οικογένειας σας.



Garden Center® Team 



  1. Το κείμενο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύεται η αναδημοσίευση του χωρίς την αναφορά σε αυτό ως πηγή με απευθείας σύνδεση στο πρωτότυπο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου